Vilka växter passar för de soligaste och varmaste delarna av din trädgård? Det finns många trädgårdsväxter som gillar en kombination av sol och skugga. Men växter som tål en position med sol hela dagen lång: du måste välja dem noggrant. Speciellt om plantan står i kruka kan rotsystemet bli väldigt varmt i solen. Få trädgårdsväxter tål detta. Vi listar de tre vackraste och mest mångsidiga alternativen här.

Den japanska lönnen

Den vackra japanska lönnen är känd för sin speciella bladform och imponerande färger. Det finns flera färger tillgängliga, där den röda är den absolut vanligaste. Dessa röda varianter blir en nyans mörkare röd på hösten och är då verkligen en fröjd för ögat! Och det fina med detta exotiska träd är att det växer inhemskt i vårt klimat.

Det finns många sorter av den japanska lönnen tillgängliga. Det finns alltid en som passar din trädgård, eller till och med balkong. Det finns arter som man kan hålla som buske, och arter som blir upp till 10 meter höga! De allra flesta sorter klarar sig bra i full sol. Faktum är att en japansk lönn behöver mycket solljus för att behålla de röda färgerna. Får plantan för lite sol så bleknar färgerna.

En liten varning är på sin plats här. Det finns ett litet antal japanska lönnarter som inte är lämpliga för en position där solen skiner hela dagen. Var noga med detta när du köper. Dessa kräver en plats där solen inte är på löven på eftermiddagen. Om detta händer kan bladbränna uppstå. Speciellt med unga träd. Om träden är lite äldre är problemet mindre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *