Att så nasturtiums är väldigt enkelt. Du trycker in fröna i en del av trädgården som du först hackat väl. Du kan till exempel välja ett bortglömt hörn av trädgården. Växten är inte krävande vad gäller jord, bara jord som är för blöt är inte lämplig för de unga plantorna. Nasturtium gillar också solen och växer bäst på en solig plats.

Du bör plantera fröna med cirka 30 till 40 centimeters mellanrum, eftersom plantan kan bli ganska bred och de kommer i vägen för varandra om du sår för nära varandra. Självklart kan man även gallra eller flytta på de unga plantorna senare om det är klart vilka frön som ger de bästa plantorna. Nasturtium kan också planteras i en kruka. Tänk på det utrymme som en mogen växt behöver.

När ska man så nasturtiums?
Om du ska så denna planta för första gången är det inga problem att köpa frön. Nasturtium används också ofta i skolor för att lära barn lite mer om naturen. Du kan köpa fröna året runt, men sådd bör göras i mars eller april om du ändå vill se blommor samma år. Om du väljer att så nasturter på hösten kommer de inte att växa och blomma förrän nästa vår. Växterna är ofta av lägre kvalitet på grund av vintern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *